Past na kunu: Jak vybrat tu nejlepší?

Pokud máte kunu usazenou doma na půdě nebo ve střeše, je důležité se jí co nejdříve zbavit. Kuna může způsobuje hluk, zápach a poškozuje izolaci, střechu nebo motor auta. Jednou z bezpečných metod, jak se kuny zbavit, je použití pasti určené speciálně pro tento účel. Při výběru správné odchytové pasti je několik faktorů, na které je třeba brát ohled. Pokračujte v článku.

past-na-kuny

Velikost pasti na kuny 

Zaměřte se na velikost pasti. Kuna skalní může dosáhnout délky kolem 80 cm, takže past by měla být minimálně 80 cm dlouhá, ideálně 100 cm, pokud má past vstupy na obou stranách. Větší past však není problém, navíc může sloužit i pro odchyt větších zvířat, jako jsou kočky či lišky.

Past na kunu a síla konstrukce

Zkontrolujte kvalitu konstrukce pasti na kuny. Většina pastí na kuny je vyrobena z pozinkovaného drátu, aby odolala rezivění. Důležité je také mít na paměti tloušťku drátu. Past by měla mít alespoň 1,8 mm silný drát, aby vydržela dlouho. Výběr silnějšího drátu znamená kvalitnější a odolnější past, ovšem za vyšší cenu. Profesionální pasti mohou mít až 3,0 mm silný drát, který zvládne i větší zátěž.

 

 

Typ spouštěcího mechanismu

Různé pasti mají různé spouštěcí mechanismy, jako jsou zavírací most nebo padací brána. Oba mají své výhody a záleží na preferencích.

Zavírací most: Tento systém zahrnuje zavírací most nebo sklopná dvířka, která se uzavřou směrem dovnitř pasti, když zvíře vstoupí. Má také pojistku proti otevření, aby zvíře nemohlo uniknout.

Padací brána: Padací dvířka padají dolů po spuštění mechanismu, což zvíře zadrží uvnitř pasti. Tento systém lze použít i ve vodě.

past-na-kunu-odchytova

Počet vstupů

Pasti na kuny jsou dostupné s jedním nebo dvěma vstupy. Jednostranná past na kunu je vhodná, když kuna nemá dostatek prostoru k průchodu pastí. Oboustranná past je efektivní, protože kuna vidí východ na obou stranách pasti. Vyberte past podle umístění pasti.

Pokud máte dlouhodobý problém s kunou, pořízení kvalitní pasti na kuny je často nejúčinnějším řešením. Past na kunu s kterou budete správně zacházet  Vám bude sloužit po mnoho let.



SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY