Sklopec na kuny: Jak spolehlivě ochránit svůj majetek?

Máte v hlavě otázku, co vlastně představuje sklopec na kuny a jaký je jeho princip fungování? Pokud ano, jste na správném místě! Tento článek vám poskytne odpovědi na Vaše otázky. Nahlédneme do podstaty sklopce na kuny a zjistíme, jak nám může pomoci s problémem – jak se zbavit kuny.

past-na-kunu_01

Past na kuny versus sklopec na kuny

Pokud se ptáte na rozdíl mezi pastí na kuny a sklopcem na kuny, můžete věřit, že žádný takový rozdíl neexistuje. Termíny "past na kuny" a "sklopec na kuny" jsou pouze synonyma, která označují stejný druh pasti používaný k odchytu kun. Někdy je tento typ pasti nazýván i "sklopná past na kuny," "klec na kunu" nebo "živolovná past", jelikož odchyt kun je s touto metodou zcela bezpečný a neškodný pro zvíře.

Jaký je vzhled odchytové pasti na kuny? 

Obvykle je sklopec na kuny vyroben z pozinkovaného drátu. Velikost pasti, síla drátu a počet vstupů mohou být různé podle modelů pasti na kunu, neboť na trhu existuje široká škála těchto pastí na kunu. Pasti na kuny mají mechanizmus s nášlapným spouštěním. U pastí s jedním vstupem je tento mechanismus umístěn na opačné straně pasti, zatímco pasti s dvěma vstupy (oboustranné pasti na kuny) mají nášlapný mechanismus uprostřed. Pokud máte problém s výběrem vhodné pasti, doporučujeme se podívat na náš článek Jak vybrat past na kuny.

Jaký je princip fungování pasti na kuny?

Past na kuny pracuje na základě principu nášlapné sklapovací pasti. Stačí ji nastavit a umístit do ní návnadu, abyste přilákali kunu. Poté stačí jen čekat, dokud kuna nepřijde pro návnadu a nevstoupí přímo do pasti. Jakmile kuna stoupne na spouštěcí mechanismus, past se okamžitě uzavře a kunu tak uvězní uvnitř pasti.


Kde je možné využít sklopec na kuny?

Sklopec na kuny může představovat úspěšné řešení pro odchyt kun na různých místech, včetně půdy, domů, střech, kurníků, a dokonce i v automobilech. Jeho využití je vhodné na místech, kde kuny způsobují nepořádek a obtěžují.



V podstatě lze říci, že sklopec na kuny je efektivní dlouhodobým řešením, pokud se snažíte zbavit kun. Drátěné pasti na kuny mají svou výhodu v tom, že jsou velmi odolné a mohou sloužit i po mnoho desetiletí, umožňují vám odchytit několik kun nebo jiných škodných zvířat. Tyto pasti obvykle bývají pozinkované, což znamená, že jsou odolné vůči korozi. To znamená, že můžete odchytávat kuny za různých povětrnostních podmínek, a past zůstane stále stejně účinná i po mnoha letech používání.

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY