Škubačka pro křepelky: Nejlepší výsledky bez námahy

Chováte křepelky a přišel čas na jejich zpracování? Chcete mít  jemné a výživné křepelčí maso, ale hledáte způsob jak se vyhnout náročnému ručnímu škubáním těchto drobných tvorů? Naštěstí v dnešní době existuje mnoho užitečných nástrojů, jako je škubačka drůbeže,  která vám usnadní proces škubání křepelek. Škubačka drůbeže se postará o to aby škubání drůbeže zabralo pouhých pár minut, nebo dokonce vteřin.

skubacka-na-krepelky-krepelci-maso

Co dělá křepelčí maso tak jedinečným?

Křepelčí maso má několik výhod. Kromě své lahodné chuti je také nízkokalorické a bohaté na živiny. Obsahuje mnoho vitamínů, zejména skupiny B, stejně jako minerály jako selen a železo. Možná si kladete otázku, kolik masa lze získat z tak malých tvorů. Křepelky mají dobře vyvinutou svalovinu, takže množství masa, které získáte v poměru k jejich velikosti, může být překvapivě velké. Křepelčí maso je oblíbeným lahodným pokrmem, protože obsahuje vysoké množství bílkovin a zároveň má nízký obsah tuku. V restauracích nebo obchodech za tento lahodný kousek zaplatíte nemalé peníze. Mít vlastní chov křepelek je proto v dnešní době velkou výhodou. Kromě výtečného masa křepelky také poskytují oblíbená a zdravá křepelčí vejce.

Příprava křepelek na škubání začíná porážkou

Speciální odkrvovací trychtýř vám pomůže křepelky bezpečně fixovat, aby nedošlo k jejich zranění. Poté přichází na řadu spařovací kotel  ve kterém křepelky ponoříte do horké vody s teplotou kolem 60-65°C po dobu 25-35 sekund, doporučujeme kontrolovat teploměrem Správné spaření usnadní následné škubání. 

Škubačka na křepelky - jaké jsou varianty? 

  • Ruční škubání : Zdlouhavé a časově náročné zejména při větším množství křepelek.
  • Škubačka drůbeže na vrtačku : Další možností je škubání pomocí speciálního válce se škubacími prsty který připevníníte na vrtačku.
  • Bubnová škubačka na křepelky : Nejlepší a nejpohodlnější volbou je však použití bubnové škubačky na drůbež. Tato zařízení dokážou oškubat až 8 křepelek za 30 sekund s minimálním úsilím. Bubnová škubačka má rotační talíř poháněný motorem a speciálně tvarované škubací prsty, které oškubou peří bez poškození kůže. Jak tato nejlepší škubačka na křepelky skutečně funguje, se můžete podívat ve videu níže.

 

Doufáme, že tento článek vám pomohl a přejeme vám dobrý chuť při konzumaci lahodného křepelčího masa.

 


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY