Postup, jak zlikvidovat vosí hnízdo

Pokud jste nedaleko vašeho domova objevili vosí hnízdo a potřebujete se co nejrychleji zbavit tohoto problému, zejména pokud má někdo z rodiny alergii na vosí bodnutí nebo máte malé děti, je důležité nečekat. Dobrou zprávou je, že s patřičnou přípravou můžete odstranit vosí hnízdo sami. Níže v článku naleznete, jak se zbavit vos svépomocí.
 sprej-na-vosy

 

Bezpečnost zdraví

Než se pustíte do likvidace vosího hnízda na vlastní pěst, ujistěte se, že nejste alergičtí na vosí jed. Pokud máte alergii, raději požádejte někoho jiného, aby vám s touto úlohou pomohl. Pokud je hnízdo umístěno vysoko nebo na obtížně dosažitelném místě, nechte odstranění profesionálům.


Důležitost přípravy

Pokud se rozhodnete postavit se proti vosám sami, věnujte přípravě patřičnou pozornost. Zabezpečte si vhodné oblečení, které zakryje všechny části těla. Než se pustíte do likvidace vosího hnízda, oblékněte si pevnou obuv, kalhoty, bundu, rukavice, kuklu a brýle.


Vyčkejte na správný okamžik

Zvolení vhodného času je klíčové pro úspěšné odstranění vosího hnízda. Nikdy se do likvidace vosího nepouštějte během dne, kdy jsou vosy aktivní kolem hnízda. Nejlepší čas na odstranění hnízda je brzké ráno, kdy jsou vosy ještě uvnitř. Jejich reakce jsou v té době pomalejší a méně agresivní.

likvidace-vosiho-hnizda

 

Zvolte vhodný sprej na vosy

Když jste připraveni na odstranění vosího hnízda, zajistěte si účinný insekticid, který vosy zabije již při prvním použití. Skvělou volbou je pěna na vosy, která se rovnoměrně rozprostře v hnízdě a zabraňuje vosám opustit hnízdo. Tato pěna na vosy obsahuje účinnou látku působící na kontakt a zničí všechny vosy, včetně těch, které by přiletěly později. Můžete také použít sprej na vosí hnízda, který se dá využít i jako sprej na sršně.

Prevence je klíčová 

Po úspěšném hubení vos, je doporučeno zaměřit se na prevenci, aby se hnízdo nevrátilo. Prozkoumejte váš dům a opravte volné obklady, utěsněte větrací otvory a praskliny kolem oken a dveří. Dalším tipem je umístit falešné vosí hnízdo na zahradu. Vosy jsou teritoriální a nestaví hnízda blízko jiných kolonií. Tímto způsobem můžete odrazit nové vosí osídlení na vašem pozemku.

Věříme, že s tímto návodem, jak se zbavit vos úspěšně, zvládnete tento úkol bezpečně a budete si moci užít léto bez obav z vosích žihadel.

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY